Komponentdatabase

Simpro inngår millionavtale med No Isolation

Etterspørselen etter den brukervennlige kommunikasjonsskjermen KOMP steg til himmels som følge av koronakrisen. Selskapet bak nyvinningen, No Isolation, har inngått en avtale med Simpro verdt 20 millioner for å produsere et stort volum på rekordtid.

Kommunikasjonssjef i No Isolation, Anna Heide, forteller om en drastisk økning i etterspørselen da Norge stengte ned. Hun og kollegene hev seg rundt for å imøtekomme markedet, og tok kontakt med sin partner på maskinvare i Trondheim, Inventas.

— Vi måtte se om det var mulig å igangsette neste produksjonsrunde tidligere enn planlagt. Gjennom Inventas kom vi i kontakt med Simpro, som skal produsere enhetene, innleder hun.

Tro på produktet

No Isolation reduserer ufrivillig ensomhet gjennom brukertilpassede kommunikasjonsverktøy. KOMP er utformet for å møte behovene og bruksmønstrene til en eldre eller analog brukergruppe, og gjør det svært enkelt å holde kontakt med familien digitalt.

Forretningsutvikler i Simpro, Kjetil Blokkum, er svært begeistret for avtalen og forteller at alle i teamet har stor tro på produktet.

— Nå for tiden er jo eldre spesielt distansert fra barnebarna, så nytten av et slikt produkt er stor. Vi er veldig glad for å ha landet denne avtalen, både fordi vi har stor tro på produktet og fordi vi gjennom avtalen får et viktig fotfeste i et voksende segment.

Benytter hele porteføljen

Simpro vil benytte hele produktporteføljen på fabrikken sin til produksjonen.

— Vi investerte nylig i en ny OFM som brukes til å montere komponentene til kretskortene. Maskinen skal produsere 100.000 komponenter i timen, forteller Blokkum.

Når kretskortene er produsert monteres skjermen i plast – så skal det hele programmeres og testes, for så å pakkes i emballasjen med bruksanvisning. Hele denne prosessen vil foregå hos Simpro.

Trøndersk samarbeid

Enhetene som skal produseres utvikles av Inventas. Tore Eide er forretningsutvikler i Inventas og forteller at de har valgt leverandører de vet er fleksible nok til oppdraget.

— Vi jobber på en kort tidsfrist og måtte få på plass et smidig produksjonsapparat. Vi kjenner til Simpro fra før, og vet at de er dyktige på både volumproduksjon og øvrig logistikk. Det samme gjelder vår underleverandør IV Moulding i Leksvik, som produserer plastdeler til KOMP. Det er dermed et sterkt midtnorsk lag som står bak produksjonen, forteller Eide. 

Eide roser alle underleverandører og samarbeidspartnere for å ha vist en strålende holdning til prosjektet, brettet opp ermene og fått ting gjort på svært kort tid.

Produksjonsstart i august

Både Simpro, Inventas og No Isolation er enstemmige i at samarbeidet hittil har fungert veldig godt, og skryter av hverandre.

I august starter produksjonen for fullt, og Simpro skal produsere rundt fem og et halvt tusen enheter i løpet av året.

— Vi har lang erfaring med serieproduksjon av et bredt spekter produkter, men dette blir vårt første produkt til dette segmentet, så vi gleder oss stort, avslutter Blokkum.