Komponentdatabase

Simpro 3D-printer smittevernsutstyr

Simpro har nå dedikert våre 3D-printere til dugnaden mot coronaviruset. Før helgen leveres de første 50 ansiktsmaskene til Orkland kommune.

Jørgen Ryther Hoem

Avisa Sør-Trøndelag har skrevet en artikkel om samarbeidet, der administrerende direktør Erik Dragset i Simpro uttaler seg om initiativet:

«Vi har ikke tenkt å gjøre oss rike på dette, akkurat. Vi ble enige om kostnadsdekning, ikke noe mer. Dette er ikke noe vi holder på med i stor skala, det er noe som tusler og går på 3D-printerne våre.»

Som beskrevet i Avisa Sør-Trøndelag kom ideen etter et innslag på Dagsrevyen, hvor det var fokus på 3D-printing av smittevernutstyr.
«– Vi har jo 3D-printere, og tenkte at vi kunne bidra inn i dugnaden. Vi snakket med kommunen, som var veldig gira på å få et lager av dette. Vi skal i første omgang få printet opp 50 masker, som skal være klare til helga», sier Dragset til Avisa Sør-Trøndelag.

Om leveransen

Det er selve hodefestet på maskene som 3D-printes av Simpro, mens skjermene blir bestilt fra en leverandør. Printerne har kapasitet til å lage fjorten stykker hver 6. time. Skjermene festes ved hjelp av klips før maskene er klare til å bli brukt av helsepersonell. Maskene som printes kan brukes både en og flere ganger, siden de kan vaskes.

Global utfordring

Mangel på smittevernsutstyr er en verdensomspennende utfordring. Avisa S-T skriver videre at Orkland kommune setter pris på initiativet fra Simpro.

Selv anser vi oss som heldige som kan bidra til å støtte helsevesenet, samtidig som vi opprettholder normal drift. 3D-printerne jobber med ansiktsmaskene uten at det påvirker arbeidshverdagen på Løkken i særlig grad.

Artikkelen (pluss-sak) kan leses her >