Komponentdatabase

Rom-selfier: Simpro inngår sponsorsamarbeid med Orbit

Industrien beveger seg mot rommet og stadig flere bedrifter planlegger utvikling av egne mikrosatellitter. Simpro øker sin satsning i romsektoren – og et sponsorsamarbeid med studentorganisasjonen Orbit på NTNU er en viktig del av denne satsningen.  

F.v. Sakaria Ali, Systems Engineer i Orbit, Henrik Jordheim, nestleder i Orbit og Kjetil Blokkum, forretningsutvikler i Simpro.

Om Orbit

Orbit har som mål å bygge Norges første operasjonelle studentsatellitt. Organisasjonen jobber for tiden med satellitten SelfieSat. Satellitten skal motta selfier fra en basestasjon på NTNU og fotografere en skjerm med selfien på ved hjelp av et kamera montert på en robotarm, med jorden som bakgrunn. Det nye bildet vil så sendes tilbake til selfie-fotografen på bakken.

Utskytningen av SelfieSat er planlagt innen de neste tre årene.

Om samarbeidet

Alle kretskort til SelfieSat skal monteres hos Simpro. Videre skal kretskortene vibrasjons- og temperaturtestes hos Simpro i henhold til standard som gjelder for satellitter i dette segmentet.

Vi i Simpro anser samarbeidet med Orbit som verdifullt for begge parter. Simpro får enda bredere erfaring med produksjon for verdensrommet, og studentene får verdifull erfaring fra å samarbeide med en av Norges ledende produksjonsbedrifter av elektronikk.

Vi ser frem til et spennende samarbeid!